Domača stran projekta AS-IT-IC

Projekt Avstrijsko-slovenski inteligentni turistično-informacijski center (AS-IT-IC) je bil sprejet v Programu sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020 v časovnem obdobju 2014-2020.

Cilji

  1. Razvoj informacijsko komunikacijskih orodij, ki bodo podpirala turista pri načrtovanju personaliziranega načrta potovanja za obisk slovensko-avstrijskega čezmejnega območja
  2. Oblikovanje skupnosti, ki bo vzdrževala razvita orodja.

Turistična informacijska platforma

Spletna stran in mobilne aplikacije, ki bodo omogočale: enostavno iskanje po turističnih informacijah, komunikacijo med turistom in ponudniki turističnih informacij v čezmejnem območju.

Dostop za ponudnike turističnih informacij:

Poglej ali predlagaj turistične znamenitosti:

Virtualni asistent

Virtualni asistent, ki bo s turistom komuniciral v naravnem jeziku in znal odgovarjati na turistično orientirana vprašanja.

Načrtovanje poti

Inteligentne storitve in spletna aplikacija za iskajne optimalne poti ter gradnjo personaliziranega potovalnega načrta, ki temelji na uporabnikovih željah in preteklih izkušnjah.

Trajanje

Projekt se je izvajal od 1.7.2016 do 30.6.2019. Partnerji bodo podpirali rezultate projekta še naslednjih pet let.

Zahvala

Projekt je sofinanciran s strani Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020, Evropska Unija, Evropski sklad za regionalni razvoj.